VPS Hosting Sağlayıcınızı Nasıl Seçmelisiniz?

İnternet, dünya çapında milyarlarca insanın hayatına daha da derinlemesine yerleşti ve İnternet kullanıcılarının sayısı on yıl öncesine göre iki kat arttı. Ayrıca web sitelerinin kullanıcılara verimli performans ve güvenilirlik sağlaması hayati önem taşıyor. Bu nedenle ihtiyaçlarınız için en iyi web barındırma sağlayıcısını seçmek çok önemlidir. Peki bir Sanal Özel Sunucu (VPS) barındırma sağlayıcısı seçmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken en önemli faktörlerden bazıları nelerdir?

Kaliteli performans, kullanıcı dostu tasarım ve sağlam destek önemlidir. Web yönetimi görevlerinizin daha sorunsuz ve daha kolay yürütülmesini sağlarlar.

Bu kılavuzda bu VPS hosting avantajlarına ve dikkate alınması gereken diğer önemli faktörlere daha yakından bakacağız. Sonuna geldiğinizde, doğru sağlayıcıyı seçmek için ihtiyaç duyduğunuz bilgilere sahip olacaksınız.

Neden VPS Seçmelisiniz?

VPS hosting önemli ölçüde gelişti: yeni başlayanlar için kavraması eskisine göre daha kolay ve fiyatlar düştüğü için (bazı durumlarda) daha uygun maliyetli. Ve VPS, doğası gereği paylaşımlı barındırmadan daha iyi özellikler sağlar.

Google ve diğer arama motorları, sonuç sayfalarında iyi bir sıralama elde etmek için sitelerin yüksek bir standartta performans göstermesini gerektirir. Web sitesi sahipleri, arama motorlarının kriterlerini karşıladıklarından ve hak ettikleri trafik payını aldıklarından emin olmak için bu gerekliliklere dikkat etme sorumluluğuna sahiptir.

Bunu sağlamanın bir yolu da VPS kullanmaktır. Aşağıda başlıca VPS barındırma avantajlarını inceleyeceğiz ve giderek daha rekabetçi hale gelen bir pazarda iyi bir sağlayıcıyı nasıl belirleyebileceğinizi paylaşacağız.

VPS Hosting’i Denemek İçin En Büyük Nedenler Nelerdir?

İşte en iyi üç VPS barındırma avantajı:

Tam Kontrol Sağlayın

Web sitenizi ayrıntılı olarak özelleştirmeyi seviyor musunuz? VPS sunucuları idealdir. Paylaşılan ortamlar, aynı sunucudaki her müşteri için ayarları değiştirebileceğiniz için yönetici erişiminizi kısıtlar.

Ancak bir VPS’de izole edilirsiniz, böylece istediğiniz gibi özelleştirebilir ve sizin için mükemmel yapılandırmayı oluşturabilirsiniz – ister Joomla, ister Magento veya WordPress sitesi çalıştırın!

Geliştirilmiş Ölçeklenebilirlik

Büyümeyi planlayan küçük işletmeler VPS çözümlerinden faydalanabilir. Siteniz daha fazla popülerlik kazandıkça ve her gün çok sayıda yeni ziyaretçi aldıkça sunucu kaynaklarınız azalmaya başlayacaktır.

Neyse ki, sanal platform size gerektiğinde kaynak ekleme ve çıkarma yetkisi verir. Tüm çevrimiçi projeler için ideal hızları ve kullanılabilirliği koruyacaksınız.

Güvenebileceğiniz Güvenlik

Görev açısından kritik web siteleri için sanal sunucular bir zorunluluktur. Paylaşılan istemciler yalnızca makine üzerinde çalışan diğer tüm hesaplar kadar güvenlidir. Ve ne yazık ki, içinizin rahat olması için ihtiyacınız olan tüm güvenlik önlemlerini uygulayabilirsiniz, ancak yine de kontrol edemediğiniz bir zayıflık nedeniyle saldırıya uğrayabilirsiniz.

Ancak VPS, hesabınızı harici saldırılardan korumak için sanal bir kutuda güvence altına alır. Güvenlik sorunları hakkında endişelenmeden rahatlayabilir ve hedeflerinize odaklanabilirsiniz.

Güvenilir Bir VPS Hosting Sağlayıcısı Bulduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

VPS barındırma hizmetleri ararken, iyi bir sağlayıcının aşağıdaki işaretlerine dikkat edin:

Çalışma Süresi Güvenilirliği

Çalışma süresi, güvenilir bir VPS barındırma sağlayıcısının en önemli göstergesidir. Genellikle yüzde olarak gösterilir: örneğin, bir şirket yüzde 99 çalışma süresi sunuyorsa, sunucusu her ay (ortalama olarak) toplam yedi saat veya daha az süre kapalı kalır.

Bir sağlayıcının çalışma süresi ne kadar yüksekse, o kadar fazla güvenilirlik bekleyebilirsiniz. Bu da web sitenizin çökme riskinin daha az olacağı anlamına gelir. Bu, sunduğunuz kullanıcı deneyimi ve arama sıralamalarınız için hayati önem taşır. Çalışma süresi garantisi sunan VPS hizmet sağlayıcılarını arayın.

Yönetilmeyen veya Yönetilen Planlar

VPS barındırma oldukça teknik olma eğilimindedir, bu da yeni gelenlerin üstesinden gelmesini zorlaştırabilir. Bu nedenle web barındırma sağlayıcıları genellikle iki tür VPS planı sunar: yönetilen ve yönetilmeyen.

Sitelerinizi kurmak ve genişletmek istiyorsanız yönetilen daha iyi bir seçenektir. Şirket tüm teknik bakımdan sorumlu olacaktır, böylece işinize odaklanabilir ve karmaşıklıkları uzmanlara bırakabilirsiniz.

Sunucu Hızı

Sunucu hızı, sayfa hızı ile karıştırılmamalıdır: barındırma sunucunuzun sorgulara yanıt verirken harcadığı süreyi ifade eder. Bu, bir VPS hizmet sağlayıcısı seçtiğinizde bekleyebileceğiniz hizmet kalitesini yansıtır.

Hız, arama sıralamalarınızda önemli bir faktördür. Sayfa yükleme hızını artırmak için web sitenizi optimize edebilirsiniz, ancak aynı şeyi bir web sunucusu için yapamazsınız. Bu, barındırıcıya bağlıdır.

Ancak her sağlayıcı yönetimli planlar sunmaz – bazıları maliyetler, teknik sorunlar ve diğer endişeler nedeniyle bunlardan kaçınabilir.

Veri Yedekleme

Sağlam bir yedekleme sistemi büyük bir avantajdır, bu nedenle barındırma şirketinizin bir tane kurduğundan emin olun. Birçok sağlayıcı yedekleme sunar, ancak bazıları diğerlerinden daha iyidir.

Bak:

  • Sağlayıcı ne sıklıkla yedekleme yapıyor?
  • Veriler yedeklendiğinde ne kadar süreyle saklanıyor?
  • Gerektiğinde verileri ne kadar kolay geri yükleyebilirsiniz?
  • Veri yedekleme otomatik mi?
  • Özel yedekleme zamanlaması düzenleyebilir misiniz?

Size ne kadar çok seçenek sunulursa, planın o kadar iyi olması muhtemeldir. Ancak bu genellikle hesap düzeyinde uygulanabilecek bir şeydir, bu nedenle başlangıçtan itibaren bir anlaşma kırıcı olmayabilir.

Fiyatlandırma

Genel olarak, teknoloji maliyetleri eskiye göre daha düşüktür. Ancak web barındırma hizmetinizin maliyetine daha az odaklanmalı ve bunun yerine bir maliyet-fayda değerlendirmesi yapmalısınız.

Piyasanın en iyi sağlayıcısı için önemli miktarda para yatırsanız bile, planınızı ayrıntılı olarak araştırmanız gerekir. Ne için ödeme yaptığınızı bildiğinizden ve paranızın karşılığını aldığınızdan emin olun.

Ve en ucuz seçeneği tercih etmek her zaman en iyi karar olmayabilir. Bir sağlayıcı inanılmaz derecede düşük fiyatlar sunuyorsa, bir yerlerde maliyetleri düşürmüş olabilir – bu da hizmet kalitesini etkileyebilir.

Güvenlik Önlemleri

VPS barındırma temelde paylaşımlı barındırmadan daha güvenlidir, ancak yine de sağlayıcılar arasında farklılıklar vardır. Özellikle de sunulan barındırma türü.

Bir VPS planı seçerken bunu dikkatlice düşünün. Herhangi bir güvenlik sorunu, müşteriler sitenize ve hizmetlerinize olan güvenini kaybedebileceğinden mali durumunuza ve itibarınıza zarar verebilir.

Müşteri Hizmetleri

Destek, müşteri deneyiminizde önemli bir rol oynar. Teknik bir acil durumda sağlayıcınızla konuşmak için beklerken saatlerce bekletilmek istemezsiniz. Bu nedenle en iyisi bir deneme çalışması yapmaktır: kaydolmadan önce hizmetlerini değerlendirmek için hosting şirketinin destek ekibiyle iletişime geçin.

Bir diğer önemli ipucu da mevcut destek kanallarını değerlendirmektir. Bilet sistemleri yaygındır, ancak bazı barındırıcılar telefon, canlı sohbet, bilgi tabanları ve forumlar aracılığıyla da müşteri hizmetleri sunar.

Değeri Artıran Ekstralar

Kendilerini piyasada öne çıkmaya ve diğer şirketlere karşı rekabet avantajı elde etmeye adamış web barındırıcıları ekstralar sunar. Sağlayıcıların çoğu benzer hizmet ve ürünlere sahipken bu çok önemlidir. Birkaç özel özellik büyük fark yaratabilir.

Bir sağlayıcının cazibesini artırmaya yardımcı olacak ekstra bir şey arayın. Bu, maliyet düşürücü özellikler, optimize edilmiş performans veya başka bir yerde kolayca bulamayacağınız başka bir avantaj olabilir.

Sonuç

Web sitesi sahipleri, kaliteli barındırma sağlamak için sağlam ve güvenilir bir ortak seçmelidir. Kötü bir üne ve zayıf bir hizmet yelpazesine sahip bir sağlayıcı seçerseniz, ileride ciddi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Seçim sürecinizi kolaylaştırmak için siteniz için en önemli alanların bir listesini oluşturun. Ardından, bunları gözünüze çarpan barındırma şirketlerinin sunduğu hizmet yelpazesiyle karşılaştırın.

Unutmayın: Çok ucuz bir fiyat en önemli faktör olmamalıdır. Bir köşeyi çok fazla kesmek, gelecekte öngörülemeyen sorunları düzeltmeniz gerektiğinde size beklediğinizden daha fazla güçlük (ve maliyet) getirebilir.

Yorum yapın