502 BAD GATEWAY HATASI NEDİR ve NASIL ÇÖZÜLÜR

502 bad gateway hatası internette gezinirken herkesin karşılaşabileceği bir uyarıdır ancak farklı web sitelerinde gezinirken bu hata ile çok sık karşılaşıyorsanız sorun sizden kaynaklanıyor olabilir.

Özellikle bazen “Facebook, Twitter, Instagram” gibi sitelere girerken 502 Bad Gateway hatası alıyorsanız bu durum bilgisayarınızdan kaynaklanıyor olabilir.

502 Bad Gateway hatasının nedenleri

Bilgisayarınıza giren bir kötü amaçlı yazılım veya virüs tarayıcılarınızın ayarları bozulmuş olabilir.

Bilgisayarınıza yeni bir program indirdiyseniz ya da var olan bir programı kaldırdıysanız kayıt defterinizde bir sorun oluşmuş olabilir.

Kullandığınız güvenlik duvarı trafiği engellenmiş olabilir.

502 Hatalı Ağ Geçidi Çözümü

Hatadan emin olmak için aynı genel ağdaki farklı bir bilgisayardan aynı siteye girdiğinizde 502 Bad Gateway hatası alıyorsanız.
Tarayıcınızdaki önbelleği ve çerezleri temizlemeyi deneyebilirsiniz. Bunlar 502 dahili sunucu hatası almanıza neden olabilir. Hatanın tarayıcınızdaki çerezlerden kaynaklandığını düşünüyorsanız, öncelikle gizli sekmede deneyebilirsiniz. Gizli sekmede herhangi bir sorun yaşamadıysanız, tarayıcınızdaki önbelleği temizleyerek sorun çözülebilir.
Eğer sorunun güvenlik duvarınızdan kaynaklandığını düşünüyorsanız güvenlik duvarınızı geçici olarak kaldırabilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz. Bilgisayarınızdaki antivirüs programı 502 Bad Gateway Hatası almanıza neden olabilir. Bu durumda kullandığınız antivirüs programını devre dışı bırakmanız gerekir.
Eğer bir VPN programı kullanıyorsanız ya da DNS ayarlarınızı değiştirdiyseniz ayarları tekrar değiştirerek sorundan kurtulmayı deneyebilirsiniz.
Eğer yaygın bir internet ağından hizmet alıyorsanız ve hatanın bu sebepten kaynaklandığını düşünüyorsanız kontrol edebilirsiniz.

502 Bad Gateway türleri nelerdir?

502 Hatalı Ağ Geçidi

502 Hizmet Geçici Olarak Aşırı Yüklendi

HTTP Hatası 502 — Hatalı Ağ Geçidi

Hata 502

Geçici Hata (502)

502 Sunucu Hatası: Sunucu geçici bir hatayla karşılaştı ve isteğinizi tamamlayamadı

HTTP 502

502. Bu bir Hata

HTTP Hatası 502 — Hatalı Ağ Geçidi

Yorum yapın