Vcenter 503 Service Unavailable Hatası

Bir çok sunucuda ESX sanallaştırma yazılımı kullanıyor, ESX hostları da Vcenter üzerinden yönetiyoruz. Sistem yönetimini oldukça kolaylaştıran Vcenter üzerinde zaman zaman hatalar olabiliyor.

Vcenter Nedir?

Vcenter, Vmware ESX hostların, tek bir merkezden yönetimini sağlayan bir ESX yönetim aracıdır. Ayrıca ESX hostların içinde bulunan guestlerin migration işlemi (vmotion) klonlama işlemi gibi bir çok kolaylık sağlayan özelliklerle ile birlikte kullanılır.

Vcenter 503 Service Unavailable hatası çözümü

Geniş olarak hata aşağıdaki şekilde çıkacaktır;

503 Service Unavailable (Failed to connect to endpoint: [N7Vmacore4Http20NamedPipeServiceSpecE:0x00007f285230c480] _serverNamespace = / action = Allow _pipeName =/var/run/vmware/vpxd-webserver-pipe)

Hatanın bir çok sebebi olabileceği gibi, yeniden sertifika oluşturmak da basit bir çözüm olacaktır.

Öncelikle Vcenter’e SSH üzerinden erişmeniz gerekecektir. SSH servisi açık değilse, Vcenter’a tarayıcı ile 5480 portu üzerinden erişip SSH servisini aktif edebilirsiniz.

Access > Edit diyeek SSH’ı enable duruma getirebilirsiniz.

SSH’ı aktif ettikten sonra Vcenter sunucusuna SSH ile erişin. Gelen ekranda “shell” yazarak kabuğa düşün ve yeniden SSL oluşturmak için aşağıdaki kodu yazın;

/usr/lib/vmware-vmca/bin/certificate-manager

4. seçeneği seçip, bilgileri kendinize uygun şekilde doldurun. Servisler restart edildikten sonra, vcenter’a normal şekilde erişebilirsiniz.

Yorum yapın