WordPress günümüz internet dünyasında en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinden biri. Kişisel bloglardan, e-ticaret sitelerine bir çok web sitesi wordpress üzerinde çalışıyor. WordPress’in alt yapısı güvenilir ve sağlam yazılmış. Bu durumda Too Many Redirects hatası da genellikle, dış etmenlerden, yani yüklediğiniz tema veya eklentilerden veya yanlış yapılandırmadan dolayı oluşabiliyor.
Yukarı değindiğimiz gibi, bu hata yüklediğiniz temadan, eklentilerden veya yapılandırmadan kaynaklanabilir. Bu sebeple muhtemel çözümleri listeleyeceğiz.
Yeni yüklediğiniz bir eklenti bu hataya sebep olabilir. O yüzden yeni yüklediğiniz eklentiyi WordPress yönetim paneli üzerinden kapatmayı deneyebilirsiniz. Bunun için WordPress yönetim panelinizde Eklentiler sayfasına gidip, eklentiyi etkisizleştirmeyi deneyin.
Eğer eklentiyi kullanmıyorsanız, silmeniz daha sağlıklı olacaktır. Eklentiyi etkisizleştirdikten sonra “sil” butonu ile silebilirsiniz.
Siteniz “Too Many Redirects” hatası veriyorsa yönetici panelinize erişiminiz olmayabilir. Bu durumda, sorun oluşturan eklentiyi ftp üzerinden silmeniz gerekecektir. Hosting firmanızdan aldığınız FTP bilgileriniz ile ftp sunucunuza bağlanın.
WordPress eklentileri wp-content/plugins dizininde bulunur. Ftp sunucunuza bağlandığınızda web dosyalarınızın altında wp-content > plugins dizinine gidip, problem olan eklentiyi silin.
Eklentinin klasörü bu şekilde silindiğinde, WordPress üzerinden de kaldırılacaktır. Eğer Too Many Redirects hatasına neden olan eklenti sildiğiniz ise, siteniz normal şekilde çalışacaktır.
Yeni kurduğunuz bir tema bu hataya neden oluyor ise, yine yönetici paneliniz üzerinden WordPress ile beraber varsayılan olarak gelen bir temaya geçmeyi deneyebilirsiniz. WordPress ile beraber twentynineteen veya twentyseventeen isimli temalar gelir. Admin paneliniz üzerinden, Görünüm > Temalar linkini takip ederek temayı aktif edebilirsiniz.
İlk web sitenizi kurduğunuzda, wordpress alan adınızda “www” ön ekini kullanmayabilir. Siteniz aşağıdakilerden ikisi de olabilir.
www.pendc.com
pendc.com
Bu durumda ayarlar WordPress ayarları üzerinden değişiklik yapmamız gerekir. WordPress yönetim paneli üzerinde, Ayarlar > Genel Ayarlar kısmından değişikliği yapabiliriz.
Buradaki domain adınızı başına “www” ön ekini koyup, “Değişiklikleri Kaydet” butonu ile kaydedip deneyebilirsiniz.
Yine yukarıdaki durum yani, WordPress admin paneline erişim durumunuz mevcut değilse, işlemi veritabanı üzerinden yapabiliriz. Bu işlem için PhpMyAdmin ara yüzü ve veritabanı bilgilerine ihtiyacımız bulunuyor.
PhpMyadmin’e mysql bilgilerimiz ile giriş yapalım ve sol taraftan WordPress sitemizin kullandığı veritabını seçelim.
wp_options tablonunu seçelim. Tabloda “siteurl” ve “home” alanlarını yine “www” ön eki ekleyip kaydedelim.
Eğer web siteniz hala aynı hatayı veriyorsa da, wp-config.php dosyasına aşağıdaki satırları ekleyebilirsiniz.
Define ('wp_home','http://www.pendc.com');
Define ('wp_siteURL','http://www.pendc.com');
wp-config.php dosyasında, satırları kendi alan adınıza göre düzenleyip, dosyayı kaydedip çıkın.
Eğer tüm bunlara rağmen probleminiz devam ediyorsa, firmamızla iletişime geçerseniz size yardımcı olunacaktır.
Linux işletim sistemi, açık kaynak kodlu özgür bir işletim sistemidir. Günümüzde dünya genelinde pek çok…
Cloud ve dedicated sunucu , günümüzde işletmelerin bilişim altyapılarını yönetmek için en çok tercih ettikleri…
En iyi veri yedekleme yöntemleri, bulut hizmetleri, yedekleme yaparken dikkat edilmesi gerekenlere dair her şey.
VDS (Sanal Ayrılmış Sunucu) donanım sanallaştırmasıdır. Ayrılmış sunucu tamamen tek bir kullanıcıya tahsis edilmiş fiziksel…
Plesk üzerinde, panel lisansınız bittiyse veya ssh üzerinde mail işlemleri yapmak isterseniz, aşağıdaki cli komutlarını…
Bilgi teknolojilerinde, sunucular ve network cihazları her zaman en önemli araçlar arasındadır. Özellikle veri merkezleri…