Categories: Wordpress

WordPress Otomatik Güncellemeleri Kapatmak

WordPress hala en çok kullanılan CMS’lerden biri ve her geçen gün kullanım sayısı artıyor. WordPress çekirdeğini, tema ve eklentileri güncel tutmak, web sitenizin güvenliği ve performansı için önemlidir. Özellikle bazı versiyonlarda bir açık çıktığında güncelleme yapmazsanız web sitenize bir hack saldırısı veya istemediğiniz kod parçacıkları yerleştirebilir.

Bazen de WordPress dosyalarında, temada veya eklentiler el ile değişiklik yaptığımız için güncellenmesini istemiyor olabiliriz. Güncelleme gerçekleştiğinde yaptığımız manuel eklemeler değişeceği için wordpress güncellemelerinin otomatik yapılmamasını tercih edebiliriz.

WordPress üzerinde herhangi bir güncelleme olup olmadığını kontrol etmek için, admin şifremiz ile oturum açıp, sol taraftaki menüden Başlangıç > Güncellemeler linkinden kontrol edebiliriz.

Herhangi bir güncelleme var ise bu sayfada yer alacaktır. Tıklayıp, güncellemelerin manuel olarak yapılmasını sağlayabilirsiniz.

WordPress, belirli güncellemeleri web sitelerine otomatik olarak gönderme özelliğine sahiptir. Yukarıda belirttiğimiz nedenlerden ötürü de wordpress güncellemelerini devre dışı bırakmak iyi bir fikir olabilir.

WordPress Güncellemeri Nasıl Kapatabiliriz?

Otomatik güncellemeleri kapatmanın iki yolu bulunuyor. İlki herhangi bir kod açmadan basit bir eklenti ile, ikincisi wordpress çekirdek kodlarından. Hangisi daha pratik geliyorsa o yöntemi kullanabilirsiniz.

1-Eklenti ile wordpress güncellemerini kapatma

Eklentimizin (plugin) adı Disable All WordPress Updates

Eklentiyi, WordPress’in admin menüsünden Eklentiler > Yeni ekle diyerek kurabilirsiniz.

Eklentiyi kurup, aktif etmekten başka herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Eklenti WordPress çekirdeğini, temayı ve kullandığınız eklentilerdeki güncellemeleri devre dışı bırakacaktır.

2-Wordpress dosyalarından otomatik güncellemeleri kapatma

Otomatik güncellemeleri manuel (el ile) kapatmak için wp-config.php dosyasında işlem yapacağız.

wp-config.php dosyanızı ftp programı ile, file manager ile veya size en uygun yöntem ise açalım ve aşağıdaki kodu yazalım. Bu kod WordPress’in çekirdeğini, kullandığınız tema ve eklentilerin güncellemesini devre dışı bırakacaktır.

define( 'automatic_updater_disabled', true );

Aşağıdaki kod sadece WordPress dosyalarının güncellenmesini önleyecektir. Tema ve eklentileriniz otomatik olarak güncellenecektir.

define( 'wp_auto_update_core', false );

admin

View Comments

  • Teşekkürler bilgi için;
    Kodu wp-config.php dosyasının en altına mı yapıştıracağız. Yoksa özel bir bölgesine mi?

Recent Posts

Linux İşletim Sistemi Nedir?

Linux işletim sistemi, açık kaynak kodlu özgür bir işletim sistemidir. Günümüzde dünya genelinde pek çok…

3 ay ago

Cloud Sunucu mu? Dedicated Sunucu mu?

Cloud ve dedicated sunucu , günümüzde işletmelerin bilişim altyapılarını yönetmek için en çok tercih ettikleri…

4 ay ago

En İyi Veri Yedekleme Yöntemleri ve Önemi

En iyi veri yedekleme yöntemleri, bulut hizmetleri, yedekleme yaparken dikkat edilmesi gerekenlere dair her şey.

4 ay ago

VDS Nedir?

VDS (Sanal Ayrılmış Sunucu) donanım sanallaştırmasıdır. Ayrılmış sunucu tamamen tek bir kullanıcıya tahsis edilmiş fiziksel…

5 ay ago

Plesk SSH ile Mail Komutları

Plesk üzerinde, panel lisansınız bittiyse veya ssh üzerinde mail işlemleri yapmak isterseniz, aşağıdaki cli komutlarını…

6 ay ago

IPMI Şifre Sıfırlama

Bilgi teknolojilerinde, sunucular ve network cihazları her zaman en önemli araçlar arasındadır. Özellikle veri merkezleri…

6 ay ago