Categories: Çeşitli

Windows İçin En İyi SSH Programları

Sistem yöneticileri, ağ yöneticileri için olmazsa olmaz programlardan bir tanesi SSH istemcileri (ssh client). Linux kullanan sistem yöneticileri SSH işlemleri için nadiren ayrı bir istemciye ihtiyaç duyuyor. Linux masaüstü işletim sistemleri kendi içlerinde Terminal sundukları için onun üzerinden işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Windows masaüstü kullanan Linux Hosting yöneticileri ise işlemleri kolay bir şekilde yapmak ssh istemcilerine ihtiyaç duyuyor.

Yazımızda Windows işletim sistemi için en iyi ssh istemcilerini derledik. Putty benzeri programları listemizde bulabilirsiniz.

SSH Nedir?

SSH bilgisayarlar arasında güvenli bir şekilde iletişim kurmak için yapılandırılmış bir ağ protokolüdür. Secure Shell (güvenli kabuk) veya Secure Socket Shell (güvenli soket kabuğu) olarak geçer.

Windows SSH Client

1-Putty

putty

Putty ücretsiz olarak sunulan 32 ve 64 bit desteği bulunan bir ssh ve telnet istemcisi. Bu küçük boyutlu program (1.154KB) sistem yöneticilerinin adeta kurtarıcısı. SSH, Telnet ve Sftp destekler. Ayrıca SSH1 ve SSH2 protokollerini de destekler.

2-SecureCRT

securecrt

SecureCRT, VANDYKE software tarafından geliştirilen ücretli bir SSH istemcisidir. SSH1, SSH2 protokollerini destelediği gibi, telnet, rlogin, serial, ve TAPI protokollerini de destekler.

Görünüm özellikleri gelişmiştir ve tamamen özelleştirilebilir. Bu bakımdan sistem yöneticileri tarafından tercih edilmektedir.

3-MremoteNG

mremoteNG

MremoteNG birden fazla protokolü destekleyen bir ssh istemcisi. RDP, VNC, ICA, SSH, telnet, http / https, rlogin gibi protokolleri destekler. Ücretsiz bir yazılımdır. Hostlara sekme şeklinde bağlanılabilir ve birden fazla SSH’a erişebilme olanağı sağlar.

4-Solar Putty

solar putty

Solar Putty, Solar Winds firması tarafından geliştirilen ücretsiz bir SSH istemcisi. İndirmek için ilgili bağlantıyı takip edip kayıt olmanız yetecektir. Solar Winds firması network analiz ve sistem yönetimi araçlarıyla ünlü bir firma. SCP, TELNET, SSH ve SFTP protokollerini destekler. MremoteNG istemcisinde olduğu gibi hostlara sekmeler halinde bağlanabilirsiniz. Grafik arayüzü ile SFTP’ye bağlanmanızı sağlar.

5-Zoc Terminal

zoc terminal

Zoc Terminal bir SSH istemci ama aynı zamanda bir terminal emulator. SSH, Telnet ve Seri bağlantı protokollerini destekler. Ücretli olarak sunulur ve 30 günlük trial kullanım imkanı vardır.

Bu uygulamaların hepsini Linux sunuculara bağlanmak için kullanabilirsiniz. Bursa VDS hizmetlerinde pendc.com üzerinden sanal sunucu satın alıp, şimdi kullanmaya başlayabilirsiniz.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

En İyi Veri Yedekleme Yöntemleri ve Önemi

En iyi veri yedekleme yöntemleri, bulut hizmetleri, yedekleme yaparken dikkat edilmesi gerekenlere dair her şey.

8 saat ago

VDS Nedir?

VDS (Sanal Ayrılmış Sunucu) donanım sanallaştırmasıdır. Ayrılmış sunucu tamamen tek bir kullanıcıya tahsis edilmiş fiziksel…

3 hafta ago

Plesk SSH ile Mail Komutları

Plesk üzerinde, panel lisansınız bittiyse veya ssh üzerinde mail işlemleri yapmak isterseniz, aşağıdaki cli komutlarını…

2 ay ago

IPMI Şifre Sıfırlama

Bilgi teknolojilerinde, sunucular ve network cihazları her zaman en önemli araçlar arasındadır. Özellikle veri merkezleri…

2 ay ago

DirectAdmin Kurulumu

Web hosting işlemleri yapmak istediğimizde, Linux işletim sistemi veya Windows işletim sistemlerini tercih edebiliriz. Bir…

4 yıl ago

Cpanel Subdomain Oluşturma

Subdomain Nedir? Subdomain alt domain veya alt alan adı anlamına gelmektedir. pendc.com ana domain blog.pendc.com…

4 yıl ago