VestaCP ücretsiz olarak sunulan, açık kaynak kodlu bir panel. Linux Hosting ve WordPress Hosting kullanıcıları tarafından oldukça tercih ediliyor. Stabil çalışması ve sade web arayüzü ile de kullanıcıları tarafından seviliyor.
WordPress web site sahipleri, VestaCP üzerinde sitelerini barındırıyorsa, WordPress eklentisi sayesinde, “dashboard” üzerinde sunucularının durumlarını anlık olarak izleyebiliyor. Bunun için bir eklenti mevcut.
Eklenti kurulum işlemi WordPress üzerinde iki türlü yapılabiliyor. Birinci WordPress paneliniz üzerinden, ikincisi ftp sunucunuz üzerinden. Ftp sunucunuz üzerinden, indirdiğiniz eklentiyi, /wp-content/plugins/ klasörüne yükleyip, aktif etmeniz yeterli.
Eklentiyi WordPress üzerinden kurmak için, WordPress yönetici bilgilerimiz ile giriş yapalım ve Eklentiler > Yeni ekle diyerek eklenti yükleme sayfasına gidelim.
Anahtar kelime alanına “Vestacp” yazalım, ve “VestaCP Dashboard Widget” eklentisini “Hemen Yükle” diyerek yükleyelim ve ardından etkinleştirelim.
Eklent yükleme işlemi bittikten sonra, VestaCP yüklü sunucumuza SSH üzerinden ulaşalım ve api key oluşturalım;
/usr/local/vesta/bin/v-generate-api-key
WordPress üzerinden “Dashboard’a” gidelim. (Başlangıç) Burada indirdiğimiz eklentinin, Widget (Bileşen) şeklinde olduğunu göreceksiniz.
Vesta Panel url adresimizi vestacp portu ile beraber yazalım. VestaCP default portu 8083 şeklindedir. Sonraki satırlara VestaCP kullanıcı adımızı ve SSH üzerinden oluşturduğumuz API key’i girelim ve ardından “Save Details” butonuna tıklayalım.
Bilgileri girdikten sonra, WordPress üzerinden Vesta kullanım bilgileri görüntüleyebiliriz.
WordPress üzerinden VestaCP üzerindeki aşağıdaki kullanım bilgilerinizi sunar.
Linux işletim sistemi, açık kaynak kodlu özgür bir işletim sistemidir. Günümüzde dünya genelinde pek çok…
Cloud ve dedicated sunucu , günümüzde işletmelerin bilişim altyapılarını yönetmek için en çok tercih ettikleri…
En iyi veri yedekleme yöntemleri, bulut hizmetleri, yedekleme yaparken dikkat edilmesi gerekenlere dair her şey.
VDS (Sanal Ayrılmış Sunucu) donanım sanallaştırmasıdır. Ayrılmış sunucu tamamen tek bir kullanıcıya tahsis edilmiş fiziksel…
Plesk üzerinde, panel lisansınız bittiyse veya ssh üzerinde mail işlemleri yapmak isterseniz, aşağıdaki cli komutlarını…
Bilgi teknolojilerinde, sunucular ve network cihazları her zaman en önemli araçlar arasındadır. Özellikle veri merkezleri…