Categories: Web Tasarım

Responsive Tasarım Nedir? Neden Kullanılmalıdır?

Responsive tasarım, hem bilgisayarlar hem de telefonlar ve tabletler ile uyumluluk gösterebilen tasarım anlamına gelir. Responsive web design olarak geçer.

Responsive tasarım 2010 yılında hayatımıza girdi. Ondan önce web tasarım işlerinde, cihazlara uygun şekilde tasarım yapılır, hatta mobil veya tablet kullanıcılarına özel farklı tasarımlar yapılırdı. Web sitesine giren ziyaretçinin user agent ile üst bilgisi okunur ve mobil bir tarayıcı ile web sitesine giriyorsa, mobil tasarıma yönlendirmesi yapılırdı.

Responsive web tasarım ile artık bu yöntem kullanılmıyor. Tasarlanmış olan web siteleri kullanılan cihazdan çok, sitenin gösterildiği alanın boyutunu baz alıyor. Dolayısı ile mobil cihazdan ziyaretçi geldiğinde, onun çözünürlüğüne uygun bir tasarım gösteriliyor. Yani web siteniz Iphone 5 telefonda farklı Iphone X cihazınızda farklılık gösteriyor. Responsive web tasarım ile web siteleri mobil uyumlu hale gelmiş oluyor ve eskiden sıkça karşılaştığımız yatay scroll bar görüntüsüne de elveda demiş oluyoruz.

Statista.com‘un sunmuş olduğu verilere bakarsak, 2018 yılında, web sitelerine %52.2 gibi yüksek oranda trafiğin, mobil cihazlar üzerinden geldiği görülüyor. 2017 yılında bu oran %50.3 olarak gözüküyor. Her geçen gün mobil trafik oranları daha da artıyor.

Hal böyleyken, web tasarım ve web yazılım firmaları da web sitelerini mobil uyumlu olarak tasarlıyorlar. Doğal olarak da bugün, her web sitesinin mobil uyumlu olması yani responsive tasarım olarak kodlanması gerekiyor.

Bursa yazılım ve web tasarım firması olarak, tüm web sitelerini mobil uyumlu kodlayıp, arama motorları optimizasyonu da gerçekleştiriyoruz.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Linux İşletim Sistemi Nedir?

Linux işletim sistemi, açık kaynak kodlu özgür bir işletim sistemidir. Günümüzde dünya genelinde pek çok…

1 ay ago

Cloud Sunucu mu? Dedicated Sunucu mu?

Cloud ve dedicated sunucu , günümüzde işletmelerin bilişim altyapılarını yönetmek için en çok tercih ettikleri…

2 ay ago

En İyi Veri Yedekleme Yöntemleri ve Önemi

En iyi veri yedekleme yöntemleri, bulut hizmetleri, yedekleme yaparken dikkat edilmesi gerekenlere dair her şey.

2 ay ago

VDS Nedir?

VDS (Sanal Ayrılmış Sunucu) donanım sanallaştırmasıdır. Ayrılmış sunucu tamamen tek bir kullanıcıya tahsis edilmiş fiziksel…

3 ay ago

Plesk SSH ile Mail Komutları

Plesk üzerinde, panel lisansınız bittiyse veya ssh üzerinde mail işlemleri yapmak isterseniz, aşağıdaki cli komutlarını…

4 ay ago

IPMI Şifre Sıfırlama

Bilgi teknolojilerinde, sunucular ve network cihazları her zaman en önemli araçlar arasındadır. Özellikle veri merkezleri…

4 ay ago