Categories: Plesk

Plesk 503 service unavailable hatası çözümü

Plesk panel, şu anda web hosting sektöründe özellikle de linux hosting ve windows hosting paketlerinde en çok kullanılan web hosting yönetim ve kontrol paneli. Web hosting firmalarından web tasarım firmalarına, kişisel kullanımlardan kurumsal firmalara kadar geniş bir yelpaze Plesk kontrol panelini kullanıyor.

Plesk kontrol paneli ile ilgili hem Windows hem de Linux işletim sistemlerinde üzerinde oluşan hata veya Plesk’te nasıl yapılır işlemleri hakkında bloğumuz üzerinde bir çok yazı ve makale bulunuyor. Plesk 503 service unavailable hatası da bu hatalardan bir tanesi.

Plesk 503 service unavailable hatası

503 service unavailable hatası genellikle konfigürasyon dosyalarındaki hatadan veya eksiklikten kaynaklanır. Barındırdığınız web sitesini tarayıcınız üzerinden açtığınızda 503 service unavailable veya 502 Bad Gateway Nginx şeklinde hata alırsınız.

Ayrıca web sitenizin access (erişim) loglarını kontrol ettiğinizde aşağıdaki şekilde satırlar görürsünüz. Loglarınızı kontrol etmek için aşağıdaki komutu çalıştırabilirsiniz.

tail -f /var/www/vhosts/system/domain.com/logs/error_log

Çıktı:

[proxy:error] [pid 7314] (2)No such file or directory: AH02454: FCGI: attempt to connect to Unix domain socket /var/www/vhosts/system/domain.com/php-fpm.sock (*) failed

veya aşağıdaki şekilde olacaktır;

[proxy:error] [pid 15065:tid 139826443527936] (111)Connection refused: AH02454: FCGI: attempt to connect to Unix domain socket /data/vhosts/system/domain.com.com/php-fpm.sock (*) failed
[proxy_fcgi:error] [pid 15065:tid 139826443527936] [client 192.168.1.10:50232] AH01079: failed to make connection to backend: httpd-UDS

Plesk 503 service unavailable çözümü

Plesk 503 service unavailable hatasının çözümü yapılandırmayı tekrar oluşturmamız gerekiyor. Bunun için Plesk’e kullanıcı bilgilerimiz ile giriş yapıyoruz.

Giriş yaptıktan sonra, sol taraftan “Domains” linkine tıklayıp, 503 service unavailable hatasını aldığımız domaini seçiyoruz.

Domainin kontrol paneline giriş yaptıktan sonra, “PHP Settings” ibaresine tıklayın.

Açılan sayfada “PHP support PHP version” ayarını bulun ve PHP versiyonunuzu değiştirip, “Apply” diyerek ayarları kaydedin.

Bu yapılan işlem Plesk’in php yapılandırmasını ayarlamak içindir. Daha sonra dilerseniz PHP versiyonunuzu tekrar daha önceki versiyona çekip işlemi kaydedebilirsiniz.

Eğer 503 service unavailable hatasını birden fazla domain üzerinde yaşıyorsanız, SSH’a bağlanıp aşağıdaki komutu da çalıştırabilirsiniz.

/usr/local/psa/bin/php_settings -u

Eğer Plesk kontrol panelini sanal sunucular üzerinde kullanmak istiyorsanız sayfamızı ziyaret edebilir veya Plesk Hosting sayfasından paylaşımlı hosting satın alabilirsiniz.

admin

Recent Posts

Linux İşletim Sistemi Nedir?

Linux işletim sistemi, açık kaynak kodlu özgür bir işletim sistemidir. Günümüzde dünya genelinde pek çok…

3 ay ago

Cloud Sunucu mu? Dedicated Sunucu mu?

Cloud ve dedicated sunucu , günümüzde işletmelerin bilişim altyapılarını yönetmek için en çok tercih ettikleri…

4 ay ago

En İyi Veri Yedekleme Yöntemleri ve Önemi

En iyi veri yedekleme yöntemleri, bulut hizmetleri, yedekleme yaparken dikkat edilmesi gerekenlere dair her şey.

4 ay ago

VDS Nedir?

VDS (Sanal Ayrılmış Sunucu) donanım sanallaştırmasıdır. Ayrılmış sunucu tamamen tek bir kullanıcıya tahsis edilmiş fiziksel…

5 ay ago

Plesk SSH ile Mail Komutları

Plesk üzerinde, panel lisansınız bittiyse veya ssh üzerinde mail işlemleri yapmak isterseniz, aşağıdaki cli komutlarını…

6 ay ago

IPMI Şifre Sıfırlama

Bilgi teknolojilerinde, sunucular ve network cihazları her zaman en önemli araçlar arasındadır. Özellikle veri merkezleri…

6 ay ago