Categories: Çeşitli

En İyi İçerik Yönetim Sistemleri

Son 10 yıldır, ülkemizde ve dünyada SEO kelimesi popüler oldu ve firmalar ile kişiler, arama motoru optimizasyonu yaptırıyor. Arama motorlarında üst sıralarda çıkmak ve potansiyel müşterilere erişmek, her web sitesi için bir ihtiyaç. Kurumlar web tasarım ihtiyaçlarını giderdikten sonra sitelerine içerik yazarak, arama motorlarında üst sıralara çıkmaya çalışıyor. İçerik online varlığınızı oluşturma yolculuğunda büyük bir rol oynuyor. Bu rolü de içerik yönetim sistemleri (CMS) ile gidermeye çalışıyor.

2019 yılında en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerini inceliyoruz.

İçerik Yönetim Sistemi (CMS) Nedir?

İçerik yönetim sistemleri (CMS) dijital içerik oluşturmak ve yönetmek için kullanılan yazılımlardır. CMS’ler üzerinden, HTML dili hakkında herhangi bir bilgi sahibi olmadan, içeriklerinizi yazabilir, yönetebilir ve düzenleyebilirsiniz.

2019 yılının en iyi içerik yönetim sistemleri

Günümüz internet dünyasında, kullanılan ve geliştirilen bir çok içerik yönetim sistemi mevcut.

1-Wordpress

WordPress 2003 yılında aslında blog yazarları için geliştirildi. Fakat öylesine gelişti ki, bugün e-ticaret sitelerinden kurumsal web tasarım hizmetlerine, kişisel bloglardan ulusal gazetelere kadar kullanılıyor. Şu anda dünya üzerinde bir çok web sitesinde kullanılıyor. WordPress’e uygun on binlerce tema ve eklenti bulunuyor. WordPress PHP dili ve Mysql veritabanı kullanıyor. Kolay kurulum ve kolay yönetim ile, uzman programcılardan son kullanıcılara kadar tercih ediliyor.

WordPress kolay kullanım ve hazır kurulum için WordPress Hosting isimli hosting paketimizi tercih edebilirsiniz.

2-Magnolia

İçerik yönetim sistemlerinin en ilgi çekici yanı, kolay kurulumu ve kolay kullanımı. Magnolia da bunlardan bir tanesi.

Java tabanlı Magnolia, özellikle hemen hemen her şeyi yapabilen web sitelerine ihtiyaç duyan şirketleri hedef almış durumda.. E-ticaret, pazarlama otomasyonları, sosyal medya, müşteri ilişkileri yönetimi ve kurumsal kaynak planlaması gibi alanları birleştiren bir merkeze sahiptir.

Magnolia CMS’yi incelemek için tıklayınız.

3-Weebly

Weebly CMS’de WordPress gibi adını duyuran yazılımlardan bir tanesi. Fakat weebly indirilen bir yazılım değil, platform üzerine kurulan bir CMS. Platform’a kaydolup web sitelerinizi inşa ediyorsunuz. Bu yüzden son kullanıcı tarafından tercih edilse de, web tasarımcılar tarafından tercih edilmiyor.

4-Joomla

“En iyi içerik yönetim sistemi hangisi” sorusunun cevabı kullanıcılar arasında WordPress ve Joomla üzerinde gidip geliyor. Genel kanı Joomla’nın, WordPress kadar son kullanıcı dostu olmadığı yönünde olsa da, Joomla da dünya üzerinde en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinden biri.

Joomla için de bir çok tema ve eklenti desteği mevcut. Ücretsiz ve ücretli olarak sunulan bu eklentiler Joomla kullanıcıları tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Joomla da wordpress gibi PHP dili ile yazılmış fakat veritabanı olarak Mysql, Mssql ve Postgresql de kullanabiliyor.

Joomla içerik yönetim sistemini Linux Hosting paketimiz üzerine kolayca kurabilirsiniz.

5-Drupal

Drupal da pazar payı oldukça yüksek, açık kaynak olarak sunulan bir içerik yönetim sistemi. Her ne kadar WordPress ve Joomla kadar tercih edilmese de, internet dünyasında bilinen bir isim. Gelişmiş bir kullanıcı yönetimi özelliği vardır. Drupal diğer CMS’lerin aksine güvenliği ile daha ünlüdür, ve WordPress/Joomla gibi yazılımlardan daha güvenli olduğu söylenegelir.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Linux İşletim Sistemi Nedir?

Linux işletim sistemi, açık kaynak kodlu özgür bir işletim sistemidir. Günümüzde dünya genelinde pek çok…

3 ay ago

Cloud Sunucu mu? Dedicated Sunucu mu?

Cloud ve dedicated sunucu , günümüzde işletmelerin bilişim altyapılarını yönetmek için en çok tercih ettikleri…

4 ay ago

En İyi Veri Yedekleme Yöntemleri ve Önemi

En iyi veri yedekleme yöntemleri, bulut hizmetleri, yedekleme yaparken dikkat edilmesi gerekenlere dair her şey.

4 ay ago

VDS Nedir?

VDS (Sanal Ayrılmış Sunucu) donanım sanallaştırmasıdır. Ayrılmış sunucu tamamen tek bir kullanıcıya tahsis edilmiş fiziksel…

5 ay ago

Plesk SSH ile Mail Komutları

Plesk üzerinde, panel lisansınız bittiyse veya ssh üzerinde mail işlemleri yapmak isterseniz, aşağıdaki cli komutlarını…

6 ay ago

IPMI Şifre Sıfırlama

Bilgi teknolojilerinde, sunucular ve network cihazları her zaman en önemli araçlar arasındadır. Özellikle veri merkezleri…

6 ay ago