Categories: Domain

Domain Kayıt Ederken Bilinmesi Gerekenler

Aklınızda bir iş fırsatı var ve bunu internet üzerinde yayınlamak istiyorsunuz. Veya firmanızın kurumsallığını internete taşımak istiyorsunuz. Kendi adınıza bir blog açmak, fikirlerinizi yazmak istiyorsunuz. Bu ve bunun gibi bir çok sebep ile domain kayıt işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Peki domain kayıt işlemini nasıl gerçekleştireceksiniz? Hangi domain uzantısını tercih etmelisiniz? Domain kayıt işlemi gerçekleştirirken, dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık;

1-Firmanız veya projeniz ile ilgili isimler seçin

Projeniz bir e-ticaret sitesi olacaksa, ve siz internet üzerinden belirli bir kategoride ürün satacaksanız, o ürüne ait bir isim almayı özen gösterin. Bunu hem arama motorları hem de kullanıcılar sevecektir.

Domain kayıt işlemi yaparken firmanızın ismini direkt almaya çalışın. Yani x makina ortakları ve oğulları gibi bir firma isminiz var ise, direkt xmakina ile ilgili bir domain kayıt etmeye çalışın.

2-.com domaini ilk tercihiniz olsun

.com alan adı her zaman domainler konusunda ilk gelen ve en akılda kalıcılardan. O yüzden ilk tercihiniz her zaman .com uzantısı olsun. Dolu ise alternatiflere bakabilirsiniz.

3-Mümkün olduğu kadar kısa domain tercih edin

Yukarıdaki örnekten gidersek, xmakinaortaklariveogullari.com domaini çok uzun bir isim. Google domain uzunluğunun 20 karakteri geçmemesini tavsiye ediyor. Google’ın tavsiyesine uyun. Hem ziyaretçileriniz için de akılda kalıcı bir isim olacaktır.

4-Uzantıların SEO’ya etkisine unutmayın

Uzantılar arama motoru optimizasyonuna etki ediyor. Yaygın olarak bilinen .com ve .net uzantılarını Google’nin daha çok ön plana aldığı, fakat Google tarafında bu şekilde yapılan bir açıklama yok. Siz, size uygun olan uzantı ne ise onu alın. Blog tutuyorsanız .blog uzantısını, teknoloji ile ilgili bir web sitesi inşa ediyorsanız, .tech alan adlarını da tercih edebilirsiniz.

5-Domainin diğer uzantılarını da kayıt edin

Gtld ile birlikte artık çok fazla uzantı var. Fakat yine de siz bilinen uzantıları siteniz için kaydedin. .net, .org, .biz gibi alan adlarını da kayıt etmeniz yararınıza olacaktır.

5-Domain kayıt işleminde tire (-) karakterini kullanmayın

Arama motorları tire karakterini sevmediği gibi, kullanıcılar da sevmiyor. Akılda kalıcı olması da zor. O yüzden domain kayıt işleminde tire işaretini mümkünse hiç kullanmayın.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Linux İşletim Sistemi Nedir?

Linux işletim sistemi, açık kaynak kodlu özgür bir işletim sistemidir. Günümüzde dünya genelinde pek çok…

3 ay ago

Cloud Sunucu mu? Dedicated Sunucu mu?

Cloud ve dedicated sunucu , günümüzde işletmelerin bilişim altyapılarını yönetmek için en çok tercih ettikleri…

4 ay ago

En İyi Veri Yedekleme Yöntemleri ve Önemi

En iyi veri yedekleme yöntemleri, bulut hizmetleri, yedekleme yaparken dikkat edilmesi gerekenlere dair her şey.

4 ay ago

VDS Nedir?

VDS (Sanal Ayrılmış Sunucu) donanım sanallaştırmasıdır. Ayrılmış sunucu tamamen tek bir kullanıcıya tahsis edilmiş fiziksel…

5 ay ago

Plesk SSH ile Mail Komutları

Plesk üzerinde, panel lisansınız bittiyse veya ssh üzerinde mail işlemleri yapmak isterseniz, aşağıdaki cli komutlarını…

6 ay ago

IPMI Şifre Sıfırlama

Bilgi teknolojilerinde, sunucular ve network cihazları her zaman en önemli araçlar arasındadır. Özellikle veri merkezleri…

6 ay ago