CyberPanel geliştiricileri, bugün mail ve blog yazısı ile v2.0 sürümüne geçtiklerini duyurdular. Özellikle Linux Hosting ve WordPress Hosting kullanıcıları tarafından oldukça fazla tercih edilen CyberPanel’in v2.0 sürümü ile gelen yeniliklerine göz gezdirelim.
CyberPanel, Litespeed tarafından da desteklenen bir Linux Hosting kontrol paneli. OpenLiteSpeed web sunucusu ile beraber gelmesinden dolayı oldukça hafif çalışıyor ve bu yüzden tercih ediliyor. Aktif bir geliştirici ve teknik destek ekibi bulunuyor.
CyberPanel v2.0.0 ile beraber sunulan oldukça fazla yenilik bulunuyor. Bunların bazıları şu şekilde;
Bir domainde, DNS değişikliği yaptığınızda, otomatik olarak Cloudflare üzerinde de değişikliği yapar. Dns bilgileriniz (a kaydı vb.) Cloudflare ile senkronize şekilde çalışır. Bunun için Cloudflare üzerinden API Token bilgilerinizi Cyberpanel’e girmeniz gerekiyor.
v2.0 ile beraber, email kuyruk yönetim işlemlerini doğrudan kontrol paneliniz üzerinden yapabiliyorsunuz.
Mail kuyruk yönetiminde, kuyrukta olan mailleri görüntüleyebilir, maillerin içeriğini okuyabilir veya silebilirsiniz.
Özellikle, mail hosting olarak kullanan kullanıcılar için çok iyi bir yenilik olduğu açık.
Imunify360 kötü amaçlı yazılımları temizlemek için kullanılan ücretli sunulan bir antivirüs programı. CyberPanel de bulunan dosyalarınızı virüslerden ve güvenlik tehditlerinden korumak için entegre şekilde kullanabilirsiniz.
Not : Imunify360 kullanmanız için, işletim sisteminizi CloudLinux OS’a dönüştürmeniz gerekiyor.
EasyEngine, Nginx web sunucusu tarafından desteklenen birden fazla WordPress sitesini yönetmeyi kolaylaştıran bir komut satırı komut dosyasıdır. PHP ile geliştirilmiştir.
Artık CyberPanel sunucunuzda bir hata oluştuğunda, CyberPanel bunu bir mail ile size bilgilendirecek.
Diğer yeni gelen özellikle şu şekilde;
Cyberpanel v2.0.0 ile beraber bir çok bug da düzeltilmiş durumda. Tam detayına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Bu sürümle beraber güncellenen paketler ise şu şekilde;
Bildiğimiz üzere, yazılımcılar genellikle minör değişiklikler için update, majör değişiklikler için ise upgrade tanımını kullanır. Yani Cyberpanel versiyon 1.9.4 üzerinden, 1.9.5 versiyonuna geçecekseniz bunun için update yani güncelleme yapmamız gerekli. Fakat versiyon 1.9.4’den versiyon 2.0’a geçeceksek upgrade işlemi yapmamız gerekecek.
Bu işlemi yapabilmemiz için, sunucumuzda root yetkisi ile oturum açmamız gerekiyor. Oturum açtıktan sonra aşağıdaki komutu çalıştırıyoruz;
sh <(curl https://raw.githubusercontent.com/usmannasir/cyberpanel/stable/preUpgrade.sh || wget -O - https://raw.githubusercontent.com/usmannasir/cyberpanel/stable/preUpgrade.sh)
Komutu çalıştırdığınızda, varsayılan olarak en son versiyona upgrade edilir. Fakat farklı bir versiyona güncellemek istiyorsanız (örneğin 1.9.5 vb.) versiyon numarasını yazıp, enter’a basmanız gerekir. Upgrade işlemi sunucu donanımına ve internet hızınıza bağlı olarak 10 dakika ile 30 dakika sürecektir.
Upgrade işlemi sırasında ImportError: cannot import name integer_types şeklinde hata alırsanız, aşağıdaki komutu çalıştırabilirsiniz.
pip install requests urllib3 pyOpenSSL --upgrade
Linux işletim sistemi, açık kaynak kodlu özgür bir işletim sistemidir. Günümüzde dünya genelinde pek çok…
Cloud ve dedicated sunucu , günümüzde işletmelerin bilişim altyapılarını yönetmek için en çok tercih ettikleri…
En iyi veri yedekleme yöntemleri, bulut hizmetleri, yedekleme yaparken dikkat edilmesi gerekenlere dair her şey.
VDS (Sanal Ayrılmış Sunucu) donanım sanallaştırmasıdır. Ayrılmış sunucu tamamen tek bir kullanıcıya tahsis edilmiş fiziksel…
Plesk üzerinde, panel lisansınız bittiyse veya ssh üzerinde mail işlemleri yapmak isterseniz, aşağıdaki cli komutlarını…
Bilgi teknolojilerinde, sunucular ve network cihazları her zaman en önemli araçlar arasındadır. Özellikle veri merkezleri…