Cpanel yaptığı son fiyat güncellemesinden sonra, bir çok Cpanel kullanıcısı tarafından alternatiflere yönelmeler başladı. Plesk Panel de bunlardan bir tanesi. Daha önce sanal sunucular (VDS, VPS) için ve dedicated sunucular için iki çeşit fiyatı bulunan Cpanel artık farklı bir lisanslandırma modeline giderek, açtığınız hosting sayısına göre fiyatlandırma yapacak.
Artık sanal sunucu veya fiziksel sunucu fark etmeden tek bir hosting kullansanız dahi 15 $ aylık bir ödeme yapmanız gerekiyor. Eylül ayında tüm Cpanel lisans partnerleri de fiyatlarını bu şekilde güncelleyecek.
Hal böyleyken Cpanel kullanıcıları da Plesk’e yönlenmeye başladı. Biz de Cpanel’den Plesk’e sunucu taşımayı taşımayı anlatacağız.
Cpanel’den Plesk’e geçme veya Directadmin’e Plesk panele taşıma işlemi için Plesk’in Plesk Migrator isminde bir aracı bulunuyor. Önce bu eklentiyi kurmamız gerekiyor.
Kurmak için Plesk kontrol paneline admin kullanıcı ismiyle oturum açalım.
Sol taraftaki menüden “Extensions” bölümüne tıklayalım.
Extensions sayfasında Plesk Migrator isimli uygulamayı göreceksiniz.
Plesk Migrator uygulamasına tıklayıp, “Get it free” diyerek kurulumu başlatalım.
Butona tıkladıktan sonra kısa süre sonra kurulum gerçekleşir.
“Open” diyerek Plesk Migrator uygulamasını açalım.
Açılan sayfada “Start a New Migration” butonuna tıklıyoruz ve Migration işlemi için gerekli bilgileri gireceğiz.
Plesk, Cpanel’den ve Directadmin kontrol panelinden direkt olarak migrate işlemi yapabiliyor. Cpanel’den Plesk’e, Directadmin’den Plesk’e veya Plesk’ten Plesk’e taşıma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Start a New Migration dedikten sonra sırası ile;
Prepare migration butonuna bastığınızda, hedef sunucuya bağlanacak ve taşımak istediğiniz hesapları listeleyecektir.
Taşımak istediğiniz hesapları seçip, “Migrate” butonuna basıyorsunuz ve taşıma işlemi arka planda çalışmaya başlıyor. Dosyalarınızın boyutuna, hedef ve kaynak sunucuzun donanımına ve bağlantısına göre taşıma süresi değişebilir.
pendc.com üzerinden Sanal Sunucu, Vds veya VPS kiralayarak Cpanel’den Plesk’e taşıma işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz.
Linux işletim sistemi, açık kaynak kodlu özgür bir işletim sistemidir. Günümüzde dünya genelinde pek çok…
Cloud ve dedicated sunucu , günümüzde işletmelerin bilişim altyapılarını yönetmek için en çok tercih ettikleri…
En iyi veri yedekleme yöntemleri, bulut hizmetleri, yedekleme yaparken dikkat edilmesi gerekenlere dair her şey.
VDS (Sanal Ayrılmış Sunucu) donanım sanallaştırmasıdır. Ayrılmış sunucu tamamen tek bir kullanıcıya tahsis edilmiş fiziksel…
Plesk üzerinde, panel lisansınız bittiyse veya ssh üzerinde mail işlemleri yapmak isterseniz, aşağıdaki cli komutlarını…
Bilgi teknolojilerinde, sunucular ve network cihazları her zaman en önemli araçlar arasındadır. Özellikle veri merkezleri…